הרכבים מוזיקליים

מחפשים הרכבים מוזיקליים? אתם בטח בשלב חיפוש רעיונות לגבי סוג ההרכב אותו תבחרו. והדרישות שלכם רבות:

  • שזה יהיה הרכב ייחודי כדי שיהיה לכם אירוע כייפי ומיוחד שייזכר להרבה זמן
  • שלא יהיה יקר
  • שלא יהיה רועש
  • שינגן מוסיקה קליטה, מוסיקה קלה, ג'אז, וקטעים ידועים ומוכרים

 אז תקשיבו, אני רוצה להציע לכם הרכב שעונה בדיוק על הצרכים שלכם: StyleBrass הוא הרכב מוזיקלי מאוד ייחודי בנוף ההרכבים המוזיקליים בישראל. זה לא שוב סקסופון, פסנתר וגיטרה - לא שיש לי משהו נגד הכלים האלה (אני אפילו מנגן גיטרה ופסנתר בעצמי!) - אלא משהו אחר וייחודי. חצוצרה, קרן יער וטרומבון הוא שילוב של שלושה כלי נשיפה ממתכת. השילוב הזה נותן סאונד מיוחד שמזכיר תזמורת ביג בנד מצד אחד, ותזמורת סימפונית מצד שני. כנסו לדף הווידאו, והקשיבו לסאונד היפה, במיוחד בשיר כמו Midnight.

 

StyleBrass הוא הרכב לא יקר בהשוואה להרכבים מוזיקליים אחרים. הרי מדובר פה רק ב-3 נגנים! ואם אתם דואגים שהסאונד לא יהיה מלא מספיק - אז אל דאגה. העיבודים המוזיקליים  שנכתבו בידי יעקב שיינדורף יפייפיים, ומנצלים את מלא הטווח המוזיקלי וההרמוני של ההרכב. 

 

ומה לגבי עוצמת הנגינה? הרכבים מוזיקליים עלולים להיות רועשים. אבל StyleBrass הוא הרכב מוזיקלי שיכול לנגן ללא הגברה! הנגנים אף יכולים לכוון את עוצמת הנגינה תוך כדי ההופעה בזמן אמת, ולהתאים את העוצמה לתנאי המקום. אפילו נגינה בתוך חדר סגור כמו בית קפה היא אפשרית! יחד עם זאת, הגברה יכולה להיות מומלצת במידה וצפוי רעש לוואי רב, ובמידה ויש כמות גדולה של מוזמנים. אחרי הכל, אתם רוצים שהמוזיקה תישמע, לא? אתם מוזמנים ללחוץ על "יצירת קשר" כדי להתייעץ לגבי נושא זה.

 

ואיזה סוג מוזיקה אתם מחפשים? מנסיוננו, הקהל הישראלי אוהב לשמוע נעימות מוכרות, שירים ישראלים, מוסיקה קלה, וג'אז. הרפרטואר של StyleBrass הורכב לאחר הכרות רבת שנים של נגני ההרכב עם תחום האירועים וקבלות פנים. אז במידה ותיקחו את StyleBrass לארוע שלכם, מובטחת לכם שעה נעימה של מוסיקה שלכולם יהיה כיף לשמוע. עוד פרטים על הרפרטואר בדף "מתוך הרפרטואר".

 

עוד על הרכבים מוזיקליים:

המילה הרכב פירושה צירוף. ואכן הרכבים מוזיקליים הם צירופים שונים של כלי נגינה החוברים ביחד כדי לנגן מוסיקה נעימה. כמובן שהכלים צריכים להתחבר בצורה הגיונית שהרי לא נחבר יחד מצילתיים וכינור:)

עם הזמן הלכו ונוצרו צירופים מקובלים של כלי נגינה המתחברים בצורה טבעית כדי ליצור "שיתוף פעולה" מוסיקלי אמיתי. אחת מהמטרות של שיתוף פעולה שכזה היא לכסות את המנעד הרחב של הצלילים: החל מהצלילים הנמוכים - ה"באסים" - ועד הצלילים הגבוהים - ה"סופרנים". בשיתוף הפעולה המוזיקלי קיימת גם חלוקת תפקידים ברורה: יש כלים בהרכב המוזיקלי שמנגנים בד"כ מנגינה ויש כלים בהרכב המוזיקלי שמנגנים בד"כ ליווי. אולם מדי פעם יש גם גיוון בחלוקת תפקידים זו וזה מה שיוצר מוסיקה מעניינת באמת.

קיימים הרכבים מוזיקליים מסוגים שונים ובגדלים שונים. הרכבים המנגנים מוסיקה קלאסית, מוסיקה קלאסית קלה, הרכבי ג'אז, והרכבי מוסיקה קלה. ניתן ליצור הרכב מוזיקלי מכל צרוף שהוא של כלי נגינה, אולם אז יש צורך לכתוב עיבוד המיוחד לצרוף הכלים. כתיבת עיבוד למוסיקה קיימת עבור הרכב היא פעולה מאתגרת אך קיימים מעבדים טובים שיודעים לעשות את המלאכה הזו על הצד הטוב ביותר.


הרכבים מוזיקליים במוזיקה הקלה:
בתחום המוזיקה הקלה, גרעין ההרכב מוזיקלי הוא זמר או זמרת, וכלי המספק הרמוניה כמו פסנתר, גיטרה, או אקורדיון. להגדלת ההרכב מקובל להעצים את האלמנט הקיצבי ולהוסיף מערכת תופים או כלי הקשה. מקובל ויפה גם להעצים את אלמנט הבס ולהוסיף גיטרה בס או קונטרבס.


הרכבים מוזיקליים במוזיקה קלאסית:
בתחום המוזיקה הקלאסית נוצרו הרכבים בהתאם למשפחות כלי הנגינה השונות. למשל הרכב כלי מיתר, הרכב כלי עץ, הרכב כלי מתכת, הרכב כלי הקשה. הרכבים מוזיקליים נתנו השראה למלחינים רבים שהקדישו חלק מזמנם לכתיבת יצירות להרכבים מוזיקליים שונים.


גודל הרכבים מוזיקליים:
קיימים הרכבים מוזיקליים בני שני נגנים עד עשרה ויותר. בהרכב מוזיקלי קטן יש בדרך כלל כלי הרמוני כמו פסנתר, גיטרה או נבל כדי שהליווי למנגינה יהיה שלם. בהרכב מוזיקלי בן שלושה נגנים ניתן לוותר על כלי הרמוני אולם יש צורך במעבד או במלחין מהשורה הראשונה כדי שיכתוב בצורה מלאה להרכב כזה. הרכבים מוזיקליים בני ארבעה נגנים ויותר נפוצים באירועים כי בדרך כלל קיים להם רפרטואר מוסיקלי ללא מאמץ ניכר.
שיקול נוסף בבחירת גודל ההרכב הוא מחיר. ככל שההרכב גדול יותר, כך הוא גם יקר יותר. הנגנים משקיעים זמן רב בהכנות לקראת הנגינה, באימון אישי על קטעי הנגינה ובחזרות של כל ההרכב ולכן התשלום הכולל מכיל בתוכו חלק לכל נגן ונגן.

 

הגברת הרכבים מוזיקליים:
סוגיית ההגברה צריכה להיבחן בהתאם למקום הנגינה, ובהתאם למידה בו רוצים שהמוסיקה תהיה דומיננטית. אם ההרכב המוזיקלי מנגן בהופעה בה הקהל צופה ואין רעשי רקע אז בד"כ אין צורך בהגברה. לעומת זאת אם ההרכב המוזיקלי מנגן מוזיקת רקע באירוע שיש בו רעשי רקע של שיחות וצלחות אז כדאי מאוד להגביר את ההרכב. יש לבדוק עם ההרכב המוזיקלי אם יש לו פיתרון לנושא ההגברה.

סטיילבראס כהרכב מוסיקלי:
סטיילבראס הוא שלישיית כלי מתכת (brass). הוא נבחר מראש כהרכב בן שלושה נגנים בלבד כדי שיהיה אטרקטיבי מבחינת מחיר. המעבד המוסיקלי הוכיח שעם שלושה נגנים בלבד ניתן ליצור עושר מוסיקלי הכולל מנעד רחב החל מהבס ועד הסופרן, גווני סאונד שונים החל מרך ומלטף ועד חזק ומצלצל, וסיגנונות שונים מאיטי ושירתי עד ריקודי וקופצני. שלושה כלים מספיקים ליצור מנגינה וליווי הרמוני מלא ומומלץ לשמוע כדי להיווכח!